050 - 2600008

Dak Safety Noord: Valbeveiligingssystemen en klimmaterieel

Tijdelijke Valbeveiligingssystemen bij dakwerkzaamheden

Waarom u ook tijdelijke valbeveiliging nodig heeft, Het is altijd belangrijk om aan veiligheidseisen te voldoen. Wat u precies nodig heeft is afhankelijk van de situatie en het soort dak. Er zijn wel een paar aandachtspunten waar u rekening mee moet houden wanneer u op het dak aan de slag gaat. Weet u niet precies wat u nodig heeft? Geen probleem, Dak Safety Noord heeft de expertise om u met uw maatwerk project te helpen.

Regel uw tijdelijke dakbeveiliging bij Dak Safety Noord

Werkt u aan een project op het dak, is er dakonderhoud nodig of iets anders? Regel uw tijdelijke dakbeveiliging bij Dak Safety Noord. Onze experts staan voor u klaar met advies en beveiligingsmaterialen. Vraag direct een gratis offerte aan of neem contact met ons op: 050 - 2600008

Gratis offerte aanvragen

Heeft u een tijdelijke valbeveiligingssysteem nodig? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Het is erg belangrijk om aan veiligheidseisen te voldoen. Daarom hieronder de lijst met aandachtspunten voor tijdelijke valbeveiliging.

Aandachtspunten tijdelijke valbeveiligingssystemen

Bij een valbeveiligingssysteem zijn de volgende aandachtspunten van belang:

  • Indien geen borstweringen/permanente leuningen aanwezig zijn, moet worden gestreefd naar het werken met tijdelijke dakrandbeveiliging.
  • Hekwerken en randbeveiligingen moeten bestaan uit een bovenregel op tenminste 1 meter boven het dakvlak, een tussenregel en een kantplank van 15 cm hoog.
  • Openingen in het hekwerk mogen niet hoger / breder zijn dan 47 cm. Het leuningwerk moet voldoen aan de Arbo-beleidsregel 3.16, lid 6 en aan NEN 2770. Dit moet worden aangetoond met een certificaat, afgegeven door een certificerende instelling. Bij het gebruik van tijdelijke dakrandbeveiligingen dient zorgvuldig te worden gewerkt. Het systeem dient volgens de voorschriften van de leverancier te worden opgebouwd. Speciale aandacht vereisen bijvoorbeeld verbindingen in de hoeken en het juist aanbrengen van ballast. Maak gebruik van de onderdelen van één fabrikant / leverancier.
  • Uitwisseling van onderdelen is meestal niet mogelijk. Plaats de afzetting langs de dakrand op alle plaatsen waar wordt gewerkt. De beveiliging aan weerszijden van dakopgang, bouwlift of stortkoker moet een minimale lengte hebben van 4 meter. Zet bij voorkeur het hele dak af. Eventueel is afzetten van de werkplekzone voldoende met een uitloop van 4 meter naar beide zijden. Koppel de leuningen op de hoeken door met geschikte hoekstukken of plaats doorgekoppelde leuninghouders op de hoeken. Ballastgewichten mogen niet per ongeluk kunnen worden verschoven.
  • Dakbedekkingmateriaal mag niet als ballast worden gebruikt. Voer afdekkingen en leuningen zo uit dat ze bij werk aan sparingen of randen gehandhaafd kunnen blijven gedurende het werk. Controleer de juistheid van de beveiligingen na het aanbrengen en daarna minstens eenmaal per week. Controleer de beveiligingen ook nadat wijzigingen zijn aangebracht.

Hekwerken op het dak door Dak Safety Noord

Laat uw dakwerkzaamheden door ons beveiligen

Bent u overtuigd van onze expertise in valbeveiliging? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Dak Safety Noord zal u altijd en door heel Nederland deskundig advies geven over wat er wel en niet mogelijk is. Daarbij hanteren wij uiteraard scherpe prijzen en kunt u genieten van eerlijk voordeel. 

Stel uw vraag!

Gratis dakinspectie aanvragen   Vraag gratis offerte aan

Sitemap

Valbeveiliging

Dakveiligheid

Service & onderhoud

Projecten

Over ons

VCA Keurmerk

Bel Dak Safety Noord

Kennis en kunde in veiligheid.

slogan

050 - 2600008

 

info@daksafetynoord.nl

De Vlasakker 36
9781 LH Bedum

Locatie Dak Safety Noord

Neem contact op met Dak Safety Noord

Mail Dak Safety Noord

Contact


Gratis dakinspectie aanvragen Vraag gratis offerte aan

Dak Safety Noord