050 - 2600008

Dak Safety Noord: Valbeveiligingssystemen en klimmaterieel

Permanente Valbeveiliging voor uw dak

De arbowetgeving verplicht u als werkgever ertoe dat u zorgt voor goede veiligheid voor uw mensen terwijl zij werkzaamheden op het dak verrichten. Permanente valbeveiliging is dus erg belangrijk. Het waarborgen van deze veiligheid is niet makkelijk. Dak Safety Noord adviseert u over de optimale veiligheid. Wij zorgen ervoor dat uw werknemers veilig aan het werk kunnen en dat uw valbeveiliging voldoet aan de eisen en normen.

Permanente dakbeveiliging nodig? De experts van Dak Safety Noord helpen u graag verder met alles van Gebiedsbegrenzingssystemen tot opvangsystemen. Onze experts staan voor u klaar met advies en beveiligingsmaterialen. Vraag direct een gratis offerte aan of neem contact met ons op: 050 - 2600008

Gratis offerte aanvragen

Waarom permanente valbeveiliging

Als u op meer dan 2,5 meter hoogte werkt, is de kans op schade bij een val erg groot. Daarom is er dan ook aan de hand van Europese richtlijnen bepaald dat u vanaf deze hoogte verplicht bent om valbeveiligingsmiddelen te gebruiken. Daarnaast is persoonlijke bescherming altijd noodzakelijk indien collectieve voorzieningen voor valbeveiliging onvoldoende mogelijk zijn.

Valbeveiligingssystemen

Er bestaan in principe twee verschillende soorten beschermingsmiddelen die u beschermen tegen het vallen van hoogten:

valbeveiliging dak safety noord

Gebiedsbegrenzingssystemen

Een gebiedsbegrenzingssysteem zorgt ervoor dat de personen die zich op het dak bevinden worden tegengehouden door een vallijn, voordat zij over de dakrand kunnen vallen. Doorgaans worden deze systemen op 2 meter van de valrand geplaatst. Met hulp een goed persoonsbeschermingsmiddel met een korte lijn van maximaal 2 meter zal het vallen verhinderd worden.
Gebiedsbegrenzingssystemen zijn bij uitstek geschikt voor plaatsen waar geen direct valgevaar is maar waar u wel een veilige werksituatie voor uw werknemers wilt creëren. 

Valbeveiligings of opvangsystemen

Soprasafe verankeringOpvangsystemen zijn onmisbaar op plaatsen waar tijdens het werk direct valgevaar is. Voorbeelden van plaatsen waar sprake is van direct valgevaar zijn:

Om te voldoen aan de vereiste veiligheid kan op deze plaatsen een valstopsysteem worden toegepast. Bij gebruik van dit systeem kunnen personen wel vallen, maar worden zij tijdens het vallen opgevangen door het systeem. Dit systeem biedt echter minder veiligheid dan een systeem voor begrenzing van een gebied. Wij adviseren dan ook om alleen gebruik te maken van dit systeem wanneer gebiedsbegrenzing écht niet mogelijk is.

Vraag een gratis offerte aan

Belangrijke zaken omtrent permanente valbeveiliging

De meest voorkomende valbeveiligingssystemen zijn de individuele ankerpunten volgens EN-795 klasse A en horizontale ankerpunten met bijvoorbeeld RVS staalkabels volgens EN-795 klasse C. Een kabelsysteem geeft een betere beveiliging omdat de gebruiker zich voortdurend aangelijnd parallel langs de valzijde kan verplaatsen. In het algemeen moeten toegepaste valbeveiligingssystemen zijn voorzien van certificaten volgens EN795 en een CE-kenteken op het product. De afstand tussen de individuele ankers bedraagt 7,5 meter. Bij toepassing van RVS lijnsystemen wordt de lengte gemeten nadat alle ankerpunten zijn geplaatst. De maat wordt gemeten hart op hart van de ankerpunten. De lijn wordt na montage gespannen en voorzien van een keuringsbordje.

De juiste permanente valbeveiliging voor uw werkzaamheden

Valbeveiliging is een ontzettend belangrijk onderdeel wanneer u en uw werknemers werkzaamheden op het dak verrichten. Dak Safety Noord is expert op het gebied van valbeveiliging. Wij adviseren over de valbeveiliging en leveren de benodigde producten voor uw werkzaamheden.  

Wilt u meer weten of meer informatie opvragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze specialisten helpen u graag verder met een advies voor de juiste valbeveiligingssystemen en producten tijdens uw dakwerkzaamheden.

Stel uw vraag!

Gratis dakinspectie aanvragen   Vraag gratis offerte aan

Sitemap

Valbeveiliging

Dakveiligheid

Service & onderhoud

Projecten

Over ons

VCA Keurmerk

Bel Dak Safety Noord

Kennis en kunde in veiligheid.

slogan

050 - 2600008

 

info@daksafetynoord.nl

De Vlasakker 36
9781 LH Bedum

Locatie Dak Safety Noord

Neem contact op met Dak Safety Noord

Mail Dak Safety Noord

Contact


Gratis dakinspectie aanvragen Vraag gratis offerte aan

Dak Safety Noord