050 - 2600008

Dak Safety Noord: Valbeveiligingssystemen en klimmaterieel

Dakbeveiliging Groningen

Permanente valbeveiliging in Groningen

Als werkgever is het erg belangrijk dat uw medewerkers in goede veiligheid op het dak werken. Omdat het moeilijk is om zelf in te schatten waar veiligheid precies voor staat willen wij u graag adviseren over de optimale veiligheid. Wij zijn namelijk op de hoogte van de nieuwste arbowetgevingen. Zo laten wij uw beveiliging in Groningen of omstreken aan de nieuwste eisen voldoen. 

Waarom valbeveiliging?

Wanneer personeel op daken moet werken van 2,5 meter is de kans op een eventuele schade bij een val een stuk groter dan wanneer zij op de grond werken. Vanaf een hoogte van 2,5 meter is het volgens de Europese Richtlijnen verplicht om valbeveiligingsmiddelen te gebruiken. Echter is dit niet voldoende; het personeel moet namelijk ook van persoonlijke bescherming worden voorzien.

Wat zijn de beschermingsmiddelen?

Er zijn twee beschermingsmiddelen die beschermen teven het vallen, namelijk gebiedsvergrenzingsystemen en val begeleiding- of opvangsystemen. Deze systemen zorgen voor optimalere dakbeveiliging. En veiligheid staat voorop.

Gebiedingsbegrenzingssystemen voorkomen dat de personen op het dak niet over de dakrand vallen, maar dat zij tegen worden gehouden  door een vallijn. Deze systemen worden op circa 2 meter van de rand geplaatst. Met behulp van een korte lijn zal het vallen voorkomen worden. Deze systemen zijn perfect voor omgevingen waar niet direct een val gevaar heerst, maar wel een veilige werksituatie moet worden gecreërd voor het personeel. 

Opvang systemen zijn essentieel voor gebieden waar direct val gevaar heerst. Voorbeelden hiervan zijn:

Op bovenstaande plaatsen kan een val stopsysteem worden toegepast. Wanneer dit systeem wordt gebruikt kan men wel vallen, maar worden zij automatisch opgevallen door het systeem. Dit systeem biedt echter minder zekerheid in veiligheid dan het gebiedbegrenzingssysteem. Wanneer gebiedsbegrenzing niet nodig wordt er geadviseerd gebruik te maken van het val stopsysteem.
Belangrijke punten van valbeveiliging zijn:

Veilig op hoogte

De valbeveiligingssystemen die het meeste voorkomen zijn de individuele ankerpunten volgens EN-795 klasse A en horizontale ankerpunten met bijvoorbeeld RVS staalkabels volgens EN-795 klasse C. Een kabelsysteem geeft een optimale beveiliging omdat de gebruiker voortdurend aangelijnd is en zich parallel langs de val zijde kan verplaatsen. Toegepaste valbeveiligingssystemen zijn voorzien van certificaten volgens EN795 en een CE-kenteken op het product. De afstand tussen de individuele ankers bedraagt 7,5 meter. Bij toepassing van RVS lijnsystemen wordt de lengte gemeten nadat alle ankerpunten zijn geplaatst. De maat wordt gemeten hart op hart van de ankerpunten. De lijn wordt na montage gespannen en voorzien van een keuringsbordje.

Valbeveiliging is een essentieel onderdeel wanneer u en uw werknemers werkzaamheden op het dak verrichten. Dak Safety Noord is expert op het gebied van valbeveiliging. Wij adviseren over de valbeveiliging en leveren de benodigde producten voor uw werkzaamheden.  

Wilt u ook totale dakbeveiliging of wilt u meer informatie over permanente dakbeveiliging in Groningen of omstreken? Neem dan contact met ons op. Onze specialisten helpen u graag verder met al uw vragen. Ze geven u een passend advies over de juiste valbeveiliging.

Gratis dakinspectie aanvragen   Vraag gratis offerte aan

Sitemap

Valbeveiliging

Dakveiligheid

Service & onderhoud

Projecten

Over ons

VCA Keurmerk

Bel Dak Safety Noord

Kennis en kunde in veiligheid.

slogan

050 - 2600008

 

info@daksafetynoord.nl

De Vlasakker 36
9781 LH Bedum

Locatie Dak Safety Noord

Neem contact op met Dak Safety Noord

Mail Dak Safety Noord

Contact


Gratis dakinspectie aanvragen Vraag gratis offerte aan

Dak Safety Noord