050 - 2600008

Dak Safety Noord: Valbeveiligingssystemen en klimmaterieel

Dakbeveiliging Friesland

Waarom heeft u valbeveiliging nodig?

Wanneer u en uw werknemers binnen uw bedrijf in Friesland werkzaamheden uitvoeren op daken van 2,5 meter hoogte is het van essentieel belang dat er voldoende valbeveiliging aanwezig is. De kans op schade bij een val van 2,5 meter is namelijk aanwezig. Zorg er daarom altijd voor dat er voldoende beschermsystemen aanwezig zijn die de werksituatie veilig maken. Dakbeveiliging is altijd goed om in te zetten, ook bij kortere klussen, want veiligheid gaat  voor alles.

Er zijn twee soorten beschermingsmiddelen die u voor dakbeveiliging in kan zetten en die beschermen tegen vallen:

Wat is een gebiedsbegrenzingssysteem?

Dit systeem zorgt ervoor dat de personen op het dak beschermd worden tegen vallen door middel van een vallijn. Deze systemen worden doorgaans op twee meter van de valrand geplaatst.

Met behulp van een goed beschermingsmiddel met een korte lijn van twee meter zal het vallen voorkomen worden. Dit product is uitermate geschikt voor plaatsen waar niet direct val gevaar heerst maar dit zorgt wel voor een veilige werksfeer. Erg handig om als dakbeveiliging in te zetten dus!

Wat zijn val beveiligings- of opvangsystemen?

Opvangsystemen zijn ideaal voor plaatsen waar direct val gevaar heerst. De volgende werkzaamheden zijn hier geschikt voor:

Om aan de veiligheidsvoorwaarden te voldoen kan er op deze plaatsen een val stopsysteem worden geplaatst. Wanneer dit systeem wordt gebruikt is het niet uitgesloten dat personen vallen, maar zij worden tijdens het vallen opgevangen door het systeem. Het systeem biedt alleen minder veiligheid dan een systeem voor gebiedsbegrenzing. Gebruik dit systeem dus wanneer gebiedsbegrenzing écht onmogelijk is.

Belangrijke voorwaarden bij het toepassen van valbeveiliging

De meest voorkomende valbeveiligingssystemen zijn de individuele ankerpunten volgens EN-795 klasse A en horizontale ankerpunten met bijvoorbeeld RVS staalkabels volgens EN-795 klasse C. Een kabelsysteem geeft een betere beveiliging omdat de gebruiker zich voortdurend aangelijnd parallel langs de valzijde kan verplaatsen.

Over het algemeen moeten toegepaste valbeveiligingssystemen zijn voorzien van certificaten volgens EN795 en een CE-kenteken op het product. De afstand tussen de individuele ankers bedraagt 7,5 meter. Bij toepassing van RVS lijnsystemen wordt de lengte gemeten nadat alle ankerpunten zijn geplaatst.

De maat wordt gemeten hart op hart van de ankerpunten. De lijn wordt na montage gespannen en voorzien van een keuringsboordje. Het is de ideale valbeveiliging als het gaat om dakbeveiliging.

Valbeveiliging is een ontzettend belangrijk onderdeel van dakbeveiliging wanneer u en uw werknemers werkzaamheden op het dak verrichten. Dak Safety Noord is expert op het gebied van valbeveiliging in Friesland. Wij adviseren over de valbeveiliging en leveren de benodigde producten voor uw werkzaamheden.  

Dakbeveiliging in Friesland bij Dak Safety Noord

Wilt u meer informatie over permanente dakbeveiliging in Friesland en omgeving? Neem dan snel contact met ons op. Onze specialisten helpen u graag verder met al uw vragen. Ze geven u een passend advies over de juiste valbeveiliging.

Gratis dakinspectie aanvragen   Vraag gratis offerte aan

Sitemap

Valbeveiliging

Dakveiligheid

Service & onderhoud

Projecten

Over ons

VCA Keurmerk

Bel Dak Safety Noord

Kennis en kunde in veiligheid.

slogan

050 - 2600008

 

info@daksafetynoord.nl

De Vlasakker 36
9781 LH Bedum

Locatie Dak Safety Noord

Neem contact op met Dak Safety Noord

Mail Dak Safety Noord

Contact


Gratis dakinspectie aanvragen Vraag gratis offerte aan

Dak Safety Noord